Slovenië, Oostenrijk, Duitsland

30 juni 2025 - Hilpoltstein, Duitsland

Vanmorgen vroeg op want we moesten op tijd bij de kloof zijn. De dame van de camper plek zei dat je alleen online tickets kon kopen, en je moet dan een tijdslot aangeven. Ik had ze besteld voor 09.00 uur. Er stond dat je de auto op een parkeerplaats moest zetten en dan met de bus werd gebracht. Die bus ging om 8 uur en verder ieder heel uur. Wij waren dus al om 8 uur bij de kloof en ons ticket was 9.12 uur, we konden er dus nog niet in haha. Moesten we een uur wachten. En t gekke was mensen kochten daar ook gewoon een ticket en konden soms zo doorlopen. Erg vreemd, maar we zaten in de schaduw daar aan t water dus t was geen straf. De kloof was echt prachtig de verschillende schakeringen van kleuren krijg je niet eens op de foto. De wandeling de kloof in was prima te doen ze hadden een houten vlonder gemaakt en verder vooral rechte stukken met stapstenen. De terugweg echter was iets pittiger die ging door t bos en soms stijl omhoog en allemaal los grint, zodat je uit moest kijken om niet uit te glijden. Maar als je ooit daar komt, doen hoor t is echt prachtig. Rond elf uur waren we weer bij de parkeerplaats, en zijn toen meteen de snelweg opgegaan. Twee landsgrenzen over en nu zijn we in Duitsland. We zitten in Roth see, een groot meer, zoals de slingeplas maar dan veeeel groter. Maar oh wat zijn we verwend, dit water stinkt en er zit kroos in en t is niet helder, heel anders dan t schone heldere water wat uit de bergen komt. Maar er was een douche(koud) bij t strand dus we konden ons weer af spoelen . We hebben nu net gegeten. We staan op een soort weiland waar meerdere campers staan, je haalt een ticket bij de parkeer automaat en klaar ben je. Voor deze  ene nacht prima. Morgen laatste stuk naar huis toe rijden. En dan begint de napret. Een foto album maken, en plannen maken voor onze volgende trip. Waarschijnlijk al snel, want ik heb in September ook nog een weekje vrij.
Bedankt allemaal voor t meelezen en de reacties, tot een volgende trip maar weer.

liefs Appie en Rianne

1. Lia:
    30 juni 2025
    Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt! Was prachtig om te lezen. Een heel goede terugreis gewenst en welkom in een heet Nederland!
  2. Yvonne:
    30 juni 2025
    Wat heb ik genoten van de mooie reisverhalen en prachtige foto's.
    Goede reis terug naar Aalten.
  3. Rianne Heijnen:
    30 juni 2025
    Dank jullie wel, ik hoorde al dat t heet was, dan maar snel t zwembad opzetten
  4. Aly:
    30 juni 2025
    Ook bedankt... het was reuze leuk om je verhalen te lezen en de mooie foto's te zien. Nu weer naar home. Ja het is hier tropisch, maar jullie zijn inmiddels wel wat warmte gewend.👋👋🇳🇱
  5. A.temolder:
    30 juni 2025
    Wat een prachtige reis en een heel mooi verslag en foto's van alles wat jullie mee hebben gemaakt.
    Wij hebben er van genoten.😀
  6. Rob:
    30 juni 2025
    Goede veilige reis terug!
  7. Marion:
    1 juli 2025
    Leuk om zo met jullie, al lezend, mee te "reizen".
  8. Elly:
    1 juli 2025
    Genoten van jullie reis. Wat een leuke foto's. Goede terugreis nog.