Dag 5 New York
21 april 2026 - New York City, Verenigde Staten
Vanmorgen weer om zo’n belachelijk vroeg tijdstip eruit. Om half 5 ging de wekker. Maar ja als je wat moois wil zien en de beste plek dan moet je er maar wat voor over hebben. We gingen met de metro richting Lexinton. Was niet heel ver. Toen met de tramway, dit is een soort bergtram aan zo’n kabel over t water naar Roosevelt Island. De zon kwam op toen we in de tramway zaten , prachtig gezicht. En eenmaal op t eiland scheen de zon prachtig op de brug en tegen de gebouwen. Super mooi gezicht. Ook heb ik nu eindelijk de mooie japanse kersenbloesem gezien. Schitterend bloeien ze op dit moment. Goede timing om in April te gaan. Hoewel we afgelopen zaterdag nog verbrand zijn in t yankee stadium is t nu verrekte koud. Rond 0 graden brrr wel schijnt de zon en t is droog dus prima weer. Na een hele rits foto’s gemaakt hebben gingen we eerst ontbijten, Appie wilde ons laten schrikken maar voor ons liep een mw, schiet ie achter een bushokje vandaan en roept heel hard boeh, tjonge die vrouw schrok zich een hoedje en kim en ik lagen in een deuk. Daarna naar grand central station, een mega groot station. Prachtig gebouw met over 300 perrons. Onderweg kwamen we een brandweerkazerne tegen, we mochten foto’s maken en appie mocht in de truck kijken. Ze hadden er een kleine gedenk plek ingericht voor de collega’s die omgekomen zijn met 9/11. Ook een restaurant met een schitterende tuin met waterval kwamen we tegen. Naast t station ligt summit one vanderbilt gebouw. Daar gingen appie kim en ik in. Dévinio heeft hoogte vrees en bleef beneden. Wat een schitterende foto’s hebben we gemaakt. Heel mooi uitzicht en we gingen met een lift aan de buitenkant v/h gebouw omhoog naar verdieping 101. Waanzinnig uitzicht. Hier zijn we naar de public library geweest. Ook zo’n ontzettend mooi gebouw uit 1849. We zagen echter niet 1 boek, nieuwsgierig als ik ben vraag ik zo’n mevrouw die daar werkt. Ik zeg jullie hebben een heel bijzondere bibliotheek, ik zie geen 1 boek? Begon ze te lachen, en vertelde ze dat dit een bibliotheek was voor research en dat alle boeken onder de grond opgeslagen waren. Aan de overkant was een gebouw waar je boeken kon lenen. We gingen ook naar Rockefeller plaza met t beroemde Rockefeller building. Daar wordt in December de grote kerstboom op gezet. Er was daar een nintendo store moesten we ook even naar binnen. En wat verderop op een lego store die was ook super mooi. En op t laatst nog naar st Patrick cathedral zo’n mooie kerk. Nu nog even relaxen, we zetten elke dag zo’n 20000 stappen dus even met de benen omhoog. Ik zal mijn best doen even wat foto’s uit te zoeken.
Nicole:21 april 2026Geweldige dag weer ,ga helemaal in de flow mee met jullie en ik ben een beeld denker dus ( nu nog afwachten of mijn beeld matchet met de foto's 🤣🤣 nu lekker even de pootjes hoog houden 🥰
Marion:21 april 2026Snap wel dat de beenyjes even hoog moeten, wat hebbem jullie al veel gezien. Leuk om jullie te volgen
Rianne Heijnen:21 april 2026Nou dev en ik hebben nog een wandelingetje door central park gedaan, 8,5 km 🤣 vandaag 27.000 stappen