Dag 4

10 september 2026 - Schweich, Duitsland

Soms heb je veel geluk, dat was eergister bij camping Gritt. Toen we er aan kwamen was de receptie nog gesloten, van 12 tot 13 uur. Het was 10 voor 13.00 , er waren nog 4 plekken vrij dus geluk gehad. Vanmorgen op tijd vertrokken want aan de moezel is t altijd druk. We kwamen rond elf uur aan en er stonden al twee campers te wachten. Oei zouden we weer geluk hebben. T is zo’n prachtig plekje aan de rand vd moezel bij een wijnboer. 1 camper bedacht zich en draaide om. Mooi das 1 minder. De mensen van die andere camper waren Nederlanders en vertelden dat er vooraan iemand weg zou gaan, en dat hun dan een plek hadden. Dikke prima voor hun. We hebben ongeveer een uur gewacht en ja hoor er kwam weer een plek vrij. Ondertussen waren al veel campers gekomen en weer omgedraaid. Maar we hadden dus wederom geluk. Ook een stel na ons kon nog een plekje bemachtigen, en toen was alles echt bezet, en ging er ook niemand meer weg. We zijn op de fiets langs de moezel gegaan, en een terrasje opgezocht, en omdat we tussen de middag niet gegeten hadden en de menukaart er veelbelovend uitzag, besloten om daar maar te eten. In de avond koelt het behoorlijk af en om dan nog buiten te eten trekt me niet zo. Appie heeft wijn gekocht bij de boer waar we staan. Hopen dat t lekkere wijn is. We zitten nog wel buiten maar met een dekentje over ons heen. Dat is nog te doen. Om te slapen is t wel fijn dat t niet zo heet is want we hebben geen airco. Ik ben al goed opgeschoten met mijn haakwerk. We blijven hier 4 nachten omdat dit weekend wij feest is, zal t moeilijk zijn om nog ergens plek te vinden. We willen morgen naar Trier fietsen en appie wil vissen. Dus we doen lekker relaxed, en maandag naar een plek dichtbij Cochem. Die is al geboekt dus dat komt goed. Daar is t ook altijd druk en lastig een plek te vinden. Zoals Marion al zei, de grijze golf is nu op vakantie, en dat is te merken haha. Tot schrijfs maar weer.

1. Elly:
    10 september 2026
    Heerlijk daar. Mooi weer om te fietsen.
  2. Marion:
    10 september 2026
    Mooi plekje, ben benieuwd of er wat gevangen wordt!
  3. Lia:
    11 september 2026
    ziet er mooi uit ,neem het er nog maar fijn van!!!